Noah in the Ark: Foreshadowing the community gathered in the Church.

Foreshadowing the community gathered in the Church In the Book of Genesis, we read about Noah and his salvation during the flood. This speaks to us in our contemporary context about God’s providence, on the one hand, and, on the other hand, about God’s care for humanity. Deacon Daniel Galadza tells us more about this in the first of his lectures during this week’s Great Lent Retreat Online, with insights on how we can use the time of Lent and seclusion to go deeper into our hearts.

 

Day 2: God’s Covenant with Noah

Day 2: God’s Covenant with Noah: Remembering beauty of creation and the setting of the sun every evening In the second lecture of this week’s Great Lent Retreat Online, Deacon Daniel continues with the reading of the Book of Genesis for today, the fourth Tuesday of Great Lent. The covenant God made with us requires that we remember God’s wondrous works. We can do this particularly in the evening through the prayer of Vespers, every day.

 

Day 3: Noah’s Nakedness: Caring for those in need

Day 3: Noah’s Nakedness: Caring for those in need Continuing with the reading of the Book of Genesis at Vespers, we hear about Noah in his old age and how his children cared for him. In today’s context, we are called to care for the elderly, the poor, and those in need, remembering Christ’s example of the Good Samaritan.

 

Day 4: Who needs God? The lesson of the Tower of Babel

Day 4: Who needs God? The lesson of the Tower of Babel On the fourth Thursday of Lent we read in the Book of Genesis about the Tower of Babel. What happens when humans think we rule the world? Find out some of what the Scriptures and the Church has to say about this.

 

Day 5: God’s Call to the Promised Land: The Story of Abraham

This week’s Great Retreat Online concludes with the story of Abraham’s call from the Book of Genesis. God’s call is not always easy to follow nor His plan easy to understand. Abraham shows us how to trust and have hope in the future.

 

 


 

 

ВИКОРИСТАЙМО МОЖЛИВІСТЬ ізоляції, щоб заглибитися в наші серця. Реколекційна наука, д. Ґалазда

Сам факт, що ці складні часи збігаються з Великим постом є, на думку диякона, нагодою від Бога, адже ми, подібно до ранніх християн, маємо нагоду особливого приготування до Пасхи. Щоби провести період карантину із користю для душі, він має стати часом для молитви і часом входу в дім серця, в палату душі, нагодою покликати Святого Духа та почути голос Божий. Реколектант наголосив на тому, що Бог промовляє до нас так, як Він це робить постійно, але для того, щоб почути Його голос, потрібно тишини, як внутрішньої, так і зовнішньої.

 

 

Кожного разу, коли бачимо веселку, пам’ятаймо про добрі Божі діла | Реколекційна наука, д. Ґаладза

День 2: «Від веселки, у якій світло і вода співдіють, щоб перетворитися на щось незвичайне і прекрасне, ми можемо навчитися, що навіть те, що може заподіяти нам шкоду або заподіяти нам біль, може бути перемінене Божим світлом. Те, чого ми боялися, може бути освітлене Божою благодаттю і принести нам справжню радість», – пояснив диякон Даниїл Ґаладза. Диякон Даниїл закликав пам’ятати «про добрі діла, які Бог зробив для нас, кожного разу, коли ми бачимо веселку після бурі чи підчас заходу сонця ввечері». 

 

 

Огорнім наших медиків і хворих молитвою та любов’ю | Реколекційна наука, диякон Даниїл Ґалазда

День 3: «Без сумніву, наші дії мають бути діями милосердя. Без добрих вчинків для наших ближніх ми не зможемо іти за Христом дорогою Його страждань: «Вся подорож до Пасхи позначена вказівниками, які вказують нам, що ми не можемо просто сховатися всередині себе на шляху до Христа, ігноруючи свого ближнього. Якщо ми намагаємося іти слідом за Христом по дорозі, що веде до Єрусалиму, йти слідом за Христом до Його страстей, і ігноруємо людей, що лежать скраю дороги, як зауважив добрий самарянин, ми не дійдемо далеко цією дорогою», – застеріг диякон.

Зараз ми маємо нагоду поглянути на нашу молитву і роботу по-іншому | Реколекційна наука, д. Ґаладза

День 4: «Реколектант закликав пам’ятати про жертву Ноя і подячну пісню Мойсея після переходу через Червоне море. Пам’ять про ці речі особливо потрібна тоді, коли приходить спокуса «думати, що наша молитва є марною тратою часу, або коли голоси нам підшіптують “вертайся до роботи!” у ці дні ізоляції».

Щоби не стати подібними до тих людей, які будували Вавилонську вежу, вважаючи жертву Богові чи пісню подяки як найбільш непотрібні речі, варто було б кожному із нас задуматися над тим, якими є наші пріоритети. «Саме зараз ми маємо нагоду поглянути на нашу молитву і роботу в іншому світлі, у світлі Христа, який все просвічує

Продовжуйте молитися, – і не тільки, коли шириться коронавірус | Реколекційна наука, д. Ґаладза

День 5: Покликання Авраама та Сари до обтованої землі. Завершуючи останню науку цього тижня, реколектант висловив сподівання, що досвід, який ми здобуваємо під час цьогорічного Великого посту, послужить нам у майбутньому: «Коли це все закінчиться, я молюсь, щоб ми не забули те, що ми навчилися і вчимося за цей час Великого посту. Не забули про ті особливі труднощі цього року та його парадокси…