1. Починаємо на хрестику

+ В ІМ ‘Я Отця і Сина, і Святого Духа, Амінь (3X)

 

СЛАВА ТОБІ, Боже наш, слава Тобі!

 

ЦАРЮ НЕБЕСНИЙ, утішителю, душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші.

 

+Святий Боже, святий Кріпкий, святий Безсмертний, помилуй нас. (3р.)

 

+Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні.

Амінь

 

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші імени Твого ради.

 

Господи, помилуй. (3р.)

 

+Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

ОТЧЕ НАШ…

 

+ПРИЙДІТЕ, поклонімся Цареві нашому Богу.

+ПРИЙДІТЕ, поклонімся Христові, Цареві нашому Богу. +ПРИЙДІТЕ, поклонімся і припадім до самого Господа Ісуса Христа, Царя і Бога нашого.

 

  1. На першому великому зернятку

 

ВІРУЮ в єдиного Бога Отця, Вседержителя, творця неба і землі, і всього видимого і невидимого.  І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, єдинородного, від Отця родженого перед усіма віками.  Світло від світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося.  Він задля нас людей і нашого ради спасіння зійшов із небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком.  І був розп’ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований, і воскрес у третій день, згідно з Писанням.  І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця.  І вдруге прийде зі славою судити живих і мертвих а Його царству не буде кінця.  І в Духа Святого, Господа животворного, що від Отця ісходить, що з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий, що говорив через пророків.  В єдину, святу, соборну й апостольську Церкву.  Ісповідую одне хрещення на відпущення гріхів.  Очікую воскресіння мертвих і життя майбутнього віку.  Амінь.

 

3.  На першому малому зернятку

+ СЛАВА ОТЦЮ, що нас сотворив, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

БОГОРОДИЦЕ ДІВО, радуйся, благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна ти між жінками і благословенний плід лона твого, бо ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

 

4.  На другому малому зернятку

СЛАВА СИНУ, що нас відкупив, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

БОГОРОДИЦЕ ДІВО…

 

5.  На третьому малому зернятку

+ СЛАВА СВЯТОМУ ДУХОВІ, що нас просвітив, і в святій католицькій вірі утвердив, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

БОГОРОДИЦЕ ДІВО…

 

+ СЛАВА ОТЦЮ і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

  1. На великому зернятку проказуємо

ПЕРШЕ ТАЇНСТВО

 

ОТЧЕ НАШ

 

7.  На десятьох малих зернятках

(10X) БОГОРОДИЦЕ ДІВО

 

+СЛАВА ОТЦЮ, і Сину і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

О, МІЙ ІСУСЕ, прости нам наші гріхи, збережи нас від пекельного вогню, провадь до неба всі душі, особливо ті, що найбільше потребують Твого милосердя

 

  1. Другій по пятій таїнство повторюємо 6,7.

 

  1. На кінець вервиці

ДОСТОЙНО є воістину* величати блaженною Тебе, Богородицю,* всеблаженну і пренепорочну,* і Матір Бога нашого.* Чеснішу від херувимів* і незрівнянно славнішу від серафимів* що без зотління Бога Слово породила,* сущу Богородицю, Тебе величаємо.

 

ПІД ТВОЮ МИЛІСТЬ прибігаєм, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас, Єдина Чиста і Благословена. Преславна Приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

Всі небесні Сили, святі Ангели й Архангели, моліть Бога за нас, грішних. Святі славні і все хвальні Апостоли, Пророки, Мученики і всі Святі, моліть Бога за нас, грішних.

 

+Уповання нам – Отець, Прибіжище наше – Син і Покровитель нам – Дух Святий. Тройце Свята, Боже наш, слава Тобі!

 

+ СЛАВА ОТЦЮ і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

 

Господи, помилуй. (3р.)

 

Молитвами пресвятої Богородиці й всіх святих, Господи, Ісусе Христе, Боже наш, помилуй нас.

 

+В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь. (3 р.)